Szolgáltatásaink

A látásvizsgálat lépései:
  • Először felmérjük a látással kapcsolatos panaszokat
  • Computer segítségével megállapítjuk a fénytörési hibákat
  • Megmérjük a pupillák közötti távolságot az optikailag helyes és Önre szabott szemüveg elkészítése érdekében
  • Az igényeknek megfelelően meghatározzuk a távoli, közeli és igény szerint a speciális tevékenységekhez használt szemüveg adatokat
  • Ellenőrizzük a színlátást és a szemmozgató izmok működését
  • Megvizsgáljuk a szemlencse, a szaruhártya és a kötőhártya állapotát is
  • Szemfenék vizsgálat
  • Ha szeretné kipróbálni a kontaktlencse viselést, akkor erre is lehetőséget biztosítunk Önnek

Látásvizsgálat

A szemüvegkészítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy legyen egy pontos vizsgálati eredményünk.
Üzletünkben diplomás optometrista kollégánk vizsgálja meg látását, ezen felül lehetőség van szemész szakorvosi vizsgálatra is. A szakorvosi vizsgálatot Dr. Arató Mária szemész végzi, aki korábban a Rókus kórházban és Optirex optikában gyógyította pácienseit.
Látásunk évenkénti ellenőriztetése legalább olyan fontos, mint más egyéb betegségek megelőzésére igénybe vett szűrővizsgálatok. A látás romlása legritkább esetben hirtelen bekövetkező esemény – ha ilyet tapasztal, azonnal keressen fel szakintézményt –, általában viszonylag lassan kialakuló folyamat. Így sokszor már csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk.
A rendszeres látásellenőrzés, az egyéb egészségügyi szűrésekhez hasonlóan azért fontos, mert mielőbb kiderülnek az elváltozások, annál jobban kezelhetőek. Kevesen tudják ugyanis, hogy a látásvizsgálat nem csupán a látás ellenőrzésre szolgál, hanem segíthet más betegségek feltárásában is (pl.: szürkehályog, zöldhályog, magas vérnyomás, cukorbetegség).
Üzleteinkben felkészült szakemberekhez fordulhat látásproblémáival. Készséggel állunk rendelkezésére, ha úgy érzi, panasza van a látásával kapcsolatban. Kollégáinkkal együtt megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást látásproblémája orvoslására.
Az Optiron Optikánál végzett látásvizsgálat két részből áll. Egyrészt computeres látásvizsgálatból, ahol a legmodernebb eszközök segítségével állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat, majd a hagyományos próbaszemüveges módszerrel választják ki az Önnek legoptimálisabb dioptriát. Szakembereink ezt követően javaslatot tesznek Önnek a megfelelő látásjavító eszköz kiválasztására, legyen szó akár szemüvegről, akár kontaktlencséről.

Jelentkezzen be látásvizsgálatunkra akár online is »
Ismerje meg további szolgáltatásainkat is